Wednesday, April 11, 2007

tavaline asi

Eile ostsin Selverist pundi rohelist sibulat. Ma alati valin neid poes hoolega, et ei oleks otsad närtsinud jne. Kodus pakki avades selgus, et ikka juba keskelt mädaneb. Eriti rõve on mädaneva sibula hais. Viskasin prügikasti.

Ja siis lugu pasteediga. Mõnikord teen ise, kui turul ilus maks silma hakkab. Aga üldiselt ostan poest. Olin päris rõõmus, kui Rimi köök hakkas ka ise pasteeti tegema. Väga maitsev oli alguses. (Parem kui Selveri oma, mis oli seni ainus söödav.) No, nii kolmandal ostmisel oli tunda, et maitse osas on toimunud oluline muutus. Ma tegelikult ei saa aru sellest, et alguses pingutatakse ja siis kui tarbija juba "sisse söödetud", siis hakatakse vuhveldama. Imelik hapu maitse oli maksapasteedil man'. Helistasin siis sinna "kööki". Lubasid asja parandada ja tõesti hiljem ei ole seda haput maitset (mis võis küll selle põhjustada? säilitusaine?) tundnud. Hiljuti märkasin, et poes müüakse sama tootja pardimaksa ja küülimaksa pasteete ka. Vau! Pardi oma oli super! ja siis proovisin ka küüliku oma, mis oli ka väga hea. Noh, ja nüüd võite 3 korda arvata, mis edasi sai. Järgmisel korral ostsin siis jälle pardimaksapasteeti ja see oli hallikas, vedel ja täiesti puudus pardi spetsiifiline maitse. Ütleks, et ta oli lausa vastik. Pooliku karbi viskasin ära. Miks see küll nii on? Neil on ju ometi täpne retsept ees, mitte ei ole nii, et mammi iga kord seal maitseb ja plötserdab oma pasteedi kallal.

No comments: